Of Golden Spirit Hunters

Over ons

Sinds 1991 hebben wij Golden Retrievers. Onze eerste Golden Nero kwam uit een jachtlijn. Wat een fantastische hond hebben wij aan hem gehad. Daar is onze voorliefde voor de jachthond ontstaan. Hij is bijna 15 jaar bij ons geweest en we missen hem nog steeds. Toen Nero 13 was kwam onze Hovawart Aranka ons gezin verblijden. Voor apporteren voelde zij zich te goed. Het was een hele slimme hond die strategisch bedacht hoe je een kat kon insluiten of deuren moest open maken. Overal had ze een oplossing voor. Speuren kon ze heel goed. Toen Nero was overleden miste ze haar Golden maatje enorm. Dus zijn we op zoek gegaan naar een jacht Golden. Dat is Xandor geworden. Zijn ouders hadden een mix van show en jacht in hun lijn. Xandor apporteerde wel, maar na drie apporten wilde hij graag iets voor zichzelf gaan doen. Toen Xandor alleen overbleef zijn we weer op zoek gegaan naar een jachtlijn Golden Retriever. Uiteindelijk kwamen we in Duitsland terecht en mochten we Thiara in 2015 mee naar huis nemen. Inmiddels trainen we ruim vijf jaar voor de jacht en hebben we inmiddels het A niveau (SJP en MAP) jachtproeven bereikt. Hier hopen we nog vele jaren mee door te gaan. 

Of Golden Spirit Hunters heeft als doel het fokken van Golden Retrievers met jacht in hun DNA. Daarbij willen we  kwaliteiten als eigen initiatief gecombineerd met samenwerken met de baas, om tot mooie resultaten te komen, bereiken. Thiara is slim, snel van begrip en snel in het uitvoeren van de opdrachten. Het is een hond die uitdagingen nodig heeft. Deze lijn is ook heel geschikt voor speuren of behendigheid. 

Honden uit de jachtlijn hebben uitdagingen nodig om gelukkig te zijn. Werken/trainen met deze honden is dus een must, zoals jacht/jachtproeven, speuren en/of behendigheid. Mocht je interesse hebben in een pup én met de pup willen gaan werken dan kun je contact opnemen.